„Serbia organika“ i sledeće godine, deveti  put organizuje  učešće na najvećem međunarodnom sajmu organskih proizvoda “Biofach” koji se održava od 14-17. februara 2018.godine  u Nirnbergu u Nemačkoj. Uz podršku PKS i GIZ- a na zajedničkom štandu će izlagati 7 kompanija koje se bave sertifikovanom proizvodnjom: Mondi Lamex  doo, Kraljevo, Ecomele doo, Beograd, Jovanjica doo, Beograd, Ecoagri  Serbia doo, Bela Crkva,  All Natural Foods doo, Nova Pazova, Zadrugar doo, Ljubovija i Suncokret doo, Hajdukovo.

Već 29 godina je “Biofach” vodeći međunarodni sajam , organskih proizvoda, prehrambenih, tekstilnih  i kozmetike,  koji se održava  pod pokroviteljstvom Međunarodnog pokreta za organsku poljoprivredu (IFOAM). Na ovom sajmu se možete upoznate i sa najnovijim tehnologijama proizvodnje, preradnim linijama i raznim novim načinima pakovanja, pa je od izuzetne važnosti za preduzeća i pojedince čija se delatnost oslanja na organske inpute, proizvodnju i proizvode.

Prethodna dva sajma Biofach koji inače predstavlja najznačajniji sajam za organsku proizvodnju  je Nacionalna asocijacija za organsku proizvodnju „Serbia Organika“  organizovala uz podršku  Privredne komore Srbije , a  na njemu su izlagala srpskih preduzeća koja se bave organskom proizvodnjom i preradom.Ovaj sajam svake godine beleži sve veću posećenost kao i veći broj izlagača. Preko  2.500 izlagača poseti oko 50.000 ljudi iz celog sveta. U sklopu sajma se sada već tradicionalno održava i Biofah Vivanes, međunarodni sajam prirodne kozmetike, a izlagači takođe imaju priliku da prijave svoj proizvod za najbolju inovaciju godine. U kokurenciji se mogu naći dobre ideje, najbolje sirovine, dizajn i materijal pakovanja proizvoda raznovrsnih namena.

Tokom sajma se  tradicionalno održavaju i predavanja o temama iz domena organske proizvodnje, koja imaju stručni, profesionalni ili informativni  karakter.

 

IMG_0117

 

 

 

IMG_0262

 

 

IMG_0113