Privredna komora Srbije i „Serbia Organika“ uz podršku Razvojne agencije Srbije i GIZ-a, i ove godine, organizuje  učešće na najvećem međunarodnom sajmu organskih proizvoda “Biofach” koji se održava od 13-16. februara 2019.godine  u Nirnbergu u Nemačkoj.

Biofah je već 30 godine vodeći međunarodni sajam organskih proizvoda- prehrambenih, tekstilnih  i kozmetike, a već 9 godina je Nacionalna asocijacija “Serbia Organika” organizator zajedničkog nastupa srpskih proizvođača na ovom prestižnom sajmu organske proizvodnje.
Na ovom sajmu posetioci  se mogu upoznate i sa najnovijim tehnologijama proizvodnje, preradnim linijama i raznim novim načinima pakovanja,  kao i inputima potrebnim za obavljanje ove proizvodnje, pa je od izuzetne važnosti za preduzeća i pojedince čija je delatnost organska proizvodnja. I ove godine, zajedno sa Biofahom, održava se i Vivaness, Međunarodni sajam prirodne kozmetike.

Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog pokreta za organsku poljoprivredu (IFOAM) i tokom njega  se oblikuju i budući trendovi na organskom tržištu,  kao rezultat okupljanja predstavnika iz sfere politike, strukovnih udruženja, nevladinih organizacija, važnih ličnosti iz javnog mnjenja. Tadicionlano se tokom sva 4 dana trajanja sajma  održavaju konferencije, seminari i radionice koji čine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora i sektora prirodne kozmetike.

Očekuje se da broj izlagača ispuni očekivanja iz prošle godine kada je preko 2.500 izlagača posetilo skoro 50.000 posetioca iz celog sveta. U sklopu sajma se sada već tradicionalno održava i Biofah Vivanes, međunarodni sajam prirodne kozmetike, a izlagači takođe imaju priliku da prijave svoj proizvod za najbolju inovaciju godine. U kokurenciji se mogu naći dobre ideje, najbolje sirovine, dizajn i materijal pakovanja proizvoda raznovrsnih namena. Na nacionalnom štandu Srbije predstaviće se proizvodi 14 preduzeća sa širokim asortimanom proizvoda, od svežeg i zamrznutog voća i povrća do sušenih i prerađenih proizvoda.

Zajednička brošura za nastup na sajmu 2018. godine

biofach_brosura online

IMG_0117

 

IMG_0262

 

 

IMG_0113